Metaalbewerking & mechanische constructie

Van de walsmachine tot het metaalbewerkingsatelier – overal waar hoogstaande oppervlaktekwaliteit en probleemloze bewerking een must is, vindt u innovatieve producten en processen van Henkel. Er zijn verschillende voorbeelden om dit aan te tonen. Wereldwijd wordt meer dan de helft van de stalen en aluminium producten gemaakt met de walsoliën van Henkel. Ultradunne organische coatings worden rechtstreeks op de rol in de staalmolen aangebracht om langdurige corrosiebescherming te bieden aan plaatijzeren onderdelen voor het maken van autocarrosserieën. Krachtige metaalbewerkingsvloeistoffen bepalen nieuwe normen voor de bewerking van staal en aluminium. Een proces op basis van nanotechnologie vervangt de conventionele ijzerfosfatering in voorbehandelingen van metaal, vóór het lakken. De portefeuille strekt zich uit van snij-oliën en producten voor het koudpersen tot reinigingsmiddelen voor metaal en conversiecoatings. Al deze toepassingen hebben echter één ding gemeen: perfect evenwichtige samenstellingen om een uiterste procesbetrouwbaarheid te verzekeren.

Anodisering & geverfde extrusies
Als leider in de ontwikkeling van speciaalproducten voor de metaalindustrie biedt Henkel een uitgebreid productgamma aan voor geanodiseerd aluminium en gelakte extrusies, als antwoord op uitdagingen en om de verwachtingen van de klant te overtreffen.

meer...

Bandlakken
Henkel is ‘s werelds belangrijkste leverancier van geautomatiseerde procescontrole- en managementinformatiesystemen voor coil coatinglijnen. Deze systemen hebben bewezen erg betrouwbare, onderhoudsarme middelen te zijn om de kwaliteit en rendabiliteit van Henkel’s proceschemicaliën te optimaliseren.

meer...

Bewerken, persen, gieten
Al meer dan 30 jaar is Henkel een pionier in de ontwikkeling van vooraanstaande oplossingen voor het bewerken, gieten en persen. Henkel’s volledige productlijn voor het bewerken, persen en gieten bestaat uit hoogwaardige oplossingen voor de metaalsector.

meer...

Metaaltrekken
Henkel’s activiteiten strekken zich uit over verschillende sectoren, zoals de automobiel-, olie-, gas-, spoorweg-, bedrading- en de buizensector.
Bovendien hebben onze gekwalificeerde vertegenwoordigers sectorervaring en een diepgaand inzicht in oplossingen voor onze klanten inzake metaaltrekken.

meer...

Sand Core Processing
Henkel’s Frekote brand, a name millions already trust, now offers REL-EAZE, a revolutionary line of mold release products for precision sand cores and sand molds used in a variety of foundry operations.

meer...

Staalfabrieken
Henkel is een toonaangevende leverancier van walsoliën, reinigingsmiddelen, voorbehandelingen en passiveringsmiddelen voor de staalsector. Al meer dan 50 jaar ontwikkelen Henkel’s ingenieurs en chemici een volledige productlijn – om plaatstaal te bewerken en beschermen – voor de staalsector.

meer...

Voedings- & drankblikken
Henkel biedt verschillende oplossingen aan voor aluminium en stalen blikken, zoals bier- en drankblikken, conserven, spuitbussen en de nieuwe aluminium fles. Onze productlijn omvat nasmeermiddelen, kopersmeermiddelen, bodymaker koelmiddelen en spoelchemicaliën.

meer...

Contact Customer Service Industrial